RTL haalt extreemrechtse talkshow Jensen van de buis

RTL stopt met de nazitalkshow van Robert Jensen. De show trok amper kijkers en verbetering zit er volgens RTL niet in. Gisteren keken er – ondanks de aanwezigheid van Thierry Baudet – slechts 122.000 mensen naar de show.

Jensen wilde met zijn talkshow een “niet-links geluid” laten horen, want daar schijnt het aan te ontbreken. Dat Wierd Duk, Baudet en Theo Hiddema maar één keer per dag aan mogen schuiven bij Jinek, Pauw en hoe die babbelprogramma’s ook mogen heten is volgens Jensen een grof schandaal. En dat terwijl heel Nederland smacht naar een fascistisch rechts geluid in de media.

Jensen klopte eerst aan bij WNL, maar daar vond men hem te rechts. Uiteindelijk vond de presentator onderdak bij RTL, waar alras bleek dat wat minder mensen geïnteresseerd zijn in nazipropaganda een rechts geluid dan Jensen en RTL verwacht hadden. Reden voor RTL er de stekker uit te trekken.

Jensen zélf is vol goede moed. Volgens de presentator heeft hij met zijn programma Een Licht  Laten Schijnen over Nederland: ““Het geluid dat wij hier vertellen, het licht dat wij hier laten schijnen, daar ga ik mee door. Ik heb een nieuwe website gelanceerd: Jensen.nl. Ik blijf commited, ik ga niet de komende twee jaar op een strand zitten. En waarom? Omdat ik dit echt persoonlijk heel erg belangrijk vind“.

Op tv zullen we Jensen dus – goddank – niet meer terugzien, maar hij blijft internet vervuilen.

Tot slot, om te lachen:

Karma is a bitch.