Rohingya-vrouwen slachtoffer van prostitutie in Bangladesh

Prostitutie is een groot probleem in Rohingya-vluchtelingenkampen in Bangladesh, zeggen gevluchte Rohingya-vrouwen die anoniem willen blijven. Plaatselijke pooiers halen vrouwen ‘s nachts uit de opvangkampen.

Honderdduizenden Rohingya-vrouwen uit Myanmar leven momenteel in overvolle kampen langs de grens tussen Bangladesh en Myanmar. In hun thuisstaat Rakhine hebben ze vaak te maken gehad met (seksueel) geweld, maar na hun vlucht blijkt de ellende nog niet voorbij.

Plaatselijke pooiers brengen vrouwen ‘s nachts naar hotels en appartementen. Omdat de checkpoints ‘s nachts dicht zijn, is dit vrij eenvoudig. Ook lopen vrouwen en meisjes het risico op mensenhandel.

“Veel meisjes die hierheen komen, zijn gescheiden van hun familie. Mensen beweren dat ze hen willen helpen, maar vervolgens verdwijnen de meisjes”, zegt Showvik Das van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in Bangladesh. Hoewel Bangladesh wetgeving tegen mensenhandel heeft aangenomen in 2012, wordt die nauwelijks gehandhaafd.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be