Rijke landen investeren nog steeds in steenkool

Westerse landen breken een lans voor het klimaat, maar hebben sinds 2007 meer dan 66 miljard euro belastinggeld in vervuilende buitenlandse steenkoolprojecten gepompt. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van een aantal internationale milieu-organisaties.

In het Duitse Bonn gaat van 1 tot 11 juni 2015 een klimaatconferentie door, waar de cruciale klimaattop COP21 in Parijs eind 2015 wordt voorbereid. De landen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO1) die er aan tafel zitten, mogen niet uit het oog verliezen dat ze samen gemiddeld nog altijd 8 miljard euro per jaar in steenkoolprojecten investeren.

Dat stellen de milieuorganisaties Wereldnatuurfonds (WWF), de Natural Resources Defense Council (NRDC) en Oil Change International in hun gemeenschappelijk rapport Under the Rug: How Governments and International Institutions Are Hiding Billions in Support to the Coal Industry (Onder het tapijt: hoe regeringen en internationale instellingen miljarden verbergen voor steun aan de steenkoolindustrie).

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be