Rest de rechter alleen nog een vrijspraak?

Al weer een post over die Wilders en zijn proces? Ja! Want het laatste deel van de laatste alinea van dit NRC bericht doet mij de broek spontaan afzakken. Moet ik nog bretels gaan kopen ook! 👿

„Als de rechtbank kranten heeft gelezen”, aldus Knoops, „dan weet ze dat een grote meerderheid tegen een veroordeling is, zoals uit een opiniepeiling blijkt. Dat is geen juridisch argument. Maar een veroordeling behoeft ook legitimiteit. Als de rechtbank de eis tot vrijspraak volgt, heeft iedereen daar vrede mee.”

Wat is dit voor ‘deskundig’ gezwets? Mag hopen dat de rechtbank zijn oordeel niet op het geschreeuw van de meute baseert, maar de ten laste legging naast de wetboeken legt. Of ben ik dan weer naief? Daarbij word ik weer ongevraagd 👿  in een groep ‘iedereen’ geschaard waar ik helemaal niet bij wil horen!