Renata en het necrokapitalisme

Elke halve gare kon zien dat Renata doodziek was, maar bevel is bevel en regels zijn regels moeten alle zorgvuldig geselecteerde IND medewerkers gedacht hebben toen ze Renata in plaats van naar een ziekenhuis in de gevangenis en vlak daarna het land uit flikkerden. Want ze was illegaal in Nederland en had hier niets te zoeken volgens velen. Oh nee?

Hoe zat het ook alweer in Georgië, waar Renata vandaan is gevlucht? Het ging er ongeveer net zo toe als onlangs in Libië, Syrië en Oekraïne. Rond 2003 werd de pro Russische president van het land, Edward Shevardnadze, via de inmiddels bekende ‘revolutie’-formule aan de kant gezet voor de Westers georiënteerde president-zetbaas Saakachvili.

Dat leverde weer een belangrijke pijpleiding en oliecontracten voor Amerikaanse bedrijven op. Met de mensenrechten is het sindsdien niet helemaal goed gegaan. Saakashvili startte een heksenjacht tegen politieke tegenstanders. En dan krijg je vanzelf vluchtelingen. Voor wie de details wil lezen: Forbes

Met de groeten van weldoener George Soros die via zijn Soros Foundation het nodige aan “democratisering” doet in landen die het wagen een andere koers te varen dan het Westen graag wil en die niet alleen aan de wieg van de val van Shevardnadze heeft gestaan maar ook in Oekraïne zijn best heeft gedaan om een regering van zetbazen in het zadel te helpen. Een regering die meer dan een miljoen etnische Russen uit Oost Oekraïne de grens met Rusland heeft gejaagd door maandenlang Donetsk en Lugansk te bombarderen.

De formule is simpel: Wil een staatshoofd van een land met belangrijke grondstoffen niet “meedoen” met het Westen? Dan financiert uncle George wel een revolutie via zijn Soros Foundation en recruteert John McCain wel een nieuw aapje dat wél naar het pijpen danst van de orgelman. Dat het land dan vervolgens in een economische en humanitaire puinbende verandert is alleen maar prima – immers als de Westerse oorlogsindustrie wil blijven draaien en kogels wil verkopen, moet er ook af en toe flink geschoten worden. En dan krijg je vluchtelingen die bij ons aan de bel trekken. En wat roepen wij dan? Islamisering! Asielzoekers! Onze cultuur, onze normen en onze waarden! De grenzen dicht!

deringvantimmermans
Aanklikken voor helder leesbare tekst
De formule wordt ten behoeve van “American interests” al decennia toegepast over de hele wereld. Georgië ligt niet meer echt vers in het geheugen, maar er zullen meer Renata’s komen als we ons knollen voor citroenen blijven laten verkopen door hypocriete opportunisten die in de kwestie Oekraïne en Syrië niets te dol is om hun allesvernietigende honger naar macht en geld te stillen.

In onze cultuur liegt een minister van Buitenlandse Zaken in de VN Veiligheidsraad dat het gedrukt staat over een trouwring die geen trouwring was maar een bochtje, een onderdeel van een pneumatisch systeem, dat een reddingswerker even uit een doosje haalde en weer teruglegde. Hij liegt omdat hij daarmee de belangen dient van de mensen die wij zelden zien of horen. En dat zijn niet de nabestaanden van de slachtoffers, niet de PdvA-leden en niet de mensen die op hem gestemd hebben.

Kinderen als Renata sterven omdat er orgelmannen als George Soros en aapjes als Frans Timmermans bestaan. Kinderen sterven omdat de schrijvende prostitutie die zichzelf journalistiek durft te noemen hun leugens blijft verspreiden.