Reken af met racisme en bezuinigingen

De PVV dreigt bij de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten op een overwinning af te stevenen. Dit onderstreept opnieuw de noodzaak voor protest tegen racisme en islamofobie.

Sinds de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs is islamofobie schrikbarend toegenomen. In Frankrijk werden honderden moslims het slachtoffer van aanvallen. In de Verenigde Staten schoot een islamofobe buurman drie moslims dood. Daarbij kregen de gevestigde media het voor elkaar om het over een ‘parkeerruzie’ te hebben. In Nederland werd het pas opgerichte Meldpunt Islamofobie overspoeld met meldingen.

Deze nieuwe golf van islamofobie komt bijna een jaar na de beruchte ‘minder Marokkanen’- uitspraak van Wilders. Het felle protest dat hierop volgde, leidde ertoe dat de ene na de andere PVV’er het schip verliet. Maar het schip zelf zonk niet. Dat de partij inmiddels weer op kop gaat in de peilingen laat zien dat er meer nodig is om het racistische gif van de PVV te bestrijden.

Dit komt onder andere doordat Wilders en de zijnen jarenlang ongehinderd hun islamofobe praatjes konden verspreiden. De andere politieke partijen hebben steeds geweigerd de confrontatie aan te gaan met de racistische ideeën van de PVV. In plaats daarvan zijn ze – onder het mom van ‘problemen benoemen’ – meegegaan in de retoriek van Wilders. Door deze houding konden racistische ideeën steeds dieper wortelen.

De Rotterdamse PvdA-burgemeester Ahmed Aboutaleb is hiervan een sprekend voorbeeld. Met zijn uitspraak dat mensen die het hier niet bevalt moeten oprotten, papegaait hij de racistische retoriek van extreem-rechts. Hij kreeg dan ook bijval van Rita Verdonk van Trots op Nederland: ‘We zijn het regelmatig met elkaar eens. Hij durft dingen hardop te zeggen. Aboutaleb is een PvdA’er waar ik respect voor heb.’

Zaterdag 21 maart: Samen tegen racisme en islamofobie
De Dam, Amsterdam • Tijd: 13.00 – 16.30

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: socialisme.nu