Refugees Welcome Den Haag 2015-11-01

dsc2560demo3

The making of
dsc2492demo1sOm drie uur verzamelen was de boodschap die ik dan ook braaf volgde. 14:30 was ik op een leeg plein voor het centraal station in Den Haag. Ik ben altijd op tijd. En tref dan ook meestal niemand aan. Het verbaast me altijd weer hoe ik dan zie dat zo’n plein van praktisch niets verandert in een mensenmenigte. Ik was overigens niet de enige die te vroeg was. Ook ons aller Omroep West was inmiddels aanwezig.

dsc2496demo2Het plein van Den Haag CS is IMHO een van de koudste locaties in Nederland. Het ligt in de schaduw en het is er altijd vochtig. De bankjes die er staan zijn daardoor altijd nat. Of de zon nu schijn of niet. Daar af te spreken is erg moedig. Veel mensen leken er niet zo happy mee te zijn en bevonden zich op terrasjes met zon of aan de andere kant van de straat waar wel zon was. Niettemin kwamen mensen als hiernaast op de foto hun eigen zon brengen.

Het duurde dan ook niet lang tot de menigte langzaam toenam en de organisatoren besloten een muziekje op te leggen. De gezelligheid was raak. Van een handjevol mensen groeide de menigte tot ruim 100 mensen die geanimeerd met elkaar in gesprek raakten. Het viel me op dat dit zonder onderscheid des persoons plaats vond. De rasta met een een dikke joint, gezellig aan het keuvelen met de mevrouw met een gloednieuwe Desigual jas. Allebei een ander niveau Nederlands maar veel gemeen. Het was tekenend voor het thema van de demo, respect, empathie en waardering voor mensen ongeacht afkomst, geloof of huidskleur.

Zoals gezegd de stemming zat erin en al snel had ik de eerste sticker tegen de zionistische bezettingsmacht op mijn rugzak met fotomateriaal. Er liepen een groot aantal mensen voor verscheidene zaken te flyeren, daarvan noem ik er even twee stuks:

  • Op zaterdag 7 november is er om 13:00 op De Neude in Utrecht een Refugees Welcome demo.
  • Op zaterdag 21 november is er in Nijmegen een Refugees Welcome demo.

dsc2509demo4Het plaatje hiernaast is een mooi voorbeeld hoe je op een prettige manier met de politie omgaat. Als je een demo met een ontspannen sfeer hebt kan ook politie Den Haag makkelijk omgekocht worden met een paar sappige antifa’s. Ongetwijfeld levert dit kamervragen op van de #PVV en tuig dat voor zichzelf begonnen is. Maar deze demo is in het bakkie. Dus Nederland wat hebt u liever. AZC-Alert de PVV knokploeg die o.a. in Steenbergen heeft huisgehouden of de vriendelijke Antifa die voortdurend worden zwartgemaakt.

In ieder geval ging het richting 16:00 het tijdstip dat de demo zou gaan lopen. Het was tijd voor de sprekers.

1e Spreekster
dsc2512demo5Was een dame vermoedelijk uit Eritrea. En ik moet eerlijk zeggen dat ik met haar sympathiseer, maar haar toespraak was bepaald misplaatst. Het was een lange rant over Nederlanders die haar als crimineel wegzetten met veel te lange ‘denk daar maar eens over na stouterd’ pauzes tussen de pointes. Controleert AFA niet wat sprekers gaan brengen? Het was pijnlijk stil terwijl de dame van leer trok en natuurlijk kwam er een applaus aan het einde. Een beleefd applaus. Het was een uitstekende preek geweest op een #PVV demo als ze tenminste dezelfde ‘muscle’ had gehad als de blonde dictator.

2e Spreekster
dsc2513demo6Was een bekeerde moslima aan het hoofddoekje te oordelen. Een lieve gezette meid met een overschot aan empathie. Dit bleek uit de lange pauze na het eerste woord (letterlijk) waarin ze klaarblijkelijk nog met de tranen moest vechten die waarschijnlijk de eerste spreekster had opgewekt. Veel verder dan de terechte boodschap dat het schandalig is dat in Den Haag gepraat wordt over welke status en hoeveel men accepteren wil kwam ze niet. Nog even maakte ze duidelijk dat ze op verschillende locaties was geweest waaronder Lesbos en dat Nederland daarom erg erg was. Ik kom daar later nog op terug. Meer was er niet. Zonde zonde zonde. Ook weer gematigd applaus.

3e Spreker
dsc2527demo7Deze jongen maakte alles goed. Strijdvaardig, goed geïnformeerd en voor alles degelijk voorbereid met zijn clues voor zijn neus. De essentie van de huidige problemen kwam voorbij in niet mis te verstane bewoording. Van Geert Wilders tot Diederik Samsom kreeg het hele politiek spectrum dat zich door de dictator naar rechts laat rukken een veeg uit een zwaar beroete pan. Ja er werden zwarte pieten uitgedeeld.

Maar ook de eigen Gutmenschen kregen een veeg uit de pan. Kom van je reet af en laat een tegengeluid horen was de boodschap die ik volledig onderschrijf. Met die woorden werd de demo op weg gestuurd Den Haag in. Maar niet dan na een geweldige ovatie. Het was dat iedereen al stond anders was het een staande ovatie geweest. Deze oude man besloot nog een paar plaatjes te schieten en het jongvolk met de beste wensen op pad te sturen.

My 50 cents
Ik ben een Europeaan. Niet per se een voorstander van de huidige EU als wel een kindje van haar ingreep in het dorp Nederland. Ik ben erg gelukkig in een tijd geboren te zijn waarin de grenzen weg vielen. De wereld lag aan mijn voeten. Ik was links, ik had geen vooroordelen en ik was vrijheid blijheid. Niets kon mij tegen houden. Vrijages door heel Europa lieten me kennis maken met andere culturen en andere mensen. En hoewel het me verdriet doet merk ik ook nu nog iedere dag dat Nederlanders het sluitstuk vormen van verdraagzaamheid, gastvrijheid en bovenal eerlijkheid.

Dat laatste uit zich ook in het feit dat Nederlanders zichzelf voorliegen. Hoewel ieder mens over de wereld zichzelf in zijn zak liegt en probeert overal een slaatje uit te slaan is er met de Nederlander iets anders aan de hand. De Nederlander gaat het namelijk niet om rijkdom of geluk, de Nederlander gaat het erom dat hij denkt rijk en gelukkig te zijn.

Portugal, waar ik 10 jaar heb geleefd, heeft een van de laagste minimuminkomens van Europa. Daar vind je nog echte armoede. Maar mensen zijn gelukkig met elkaar. In Portugal kun je ondanks de armoede met een vergelijkbare baan als in Nederland minder verdienen maar toch meer overhouden. Dat zit hem in huren en stookkosten. Dus die arme Portugees kan vaak meer verdienen dan jij in Nederland in de gaten hebt.

Ditzelfde geldt voor vluchtelingen. Vluchtelingen zijn voor een groot segment van domme Nederlanders vies, vuil, en ziek en komen uit lemen hutten met een kameel ipv een Mercedes. Ik weet niet of dat is omdat men dat wil geloven om een niveau van superioriteit te scheppen, of omdat men te dom is om te beseffen dat veel vluchtelingen van een beter niveau zijn dan de doorsnee PVV’er.

Als Nederlanders zouden moeten vluchten wie zouden dan het eerst op pad zijn? Juist, de Diederik Samsoms, de Pechtolds maar zeker ook Geert Wilders en een mooi rijtje van de criminele elite. Daarna de mensen die niets hebben achter te laten waaronder ook weer gauwdieven en ander klein grut. Het overgrote deel zouden mannen zijn met gezinnen die vrouw en kinderen willen ontzien. Die met het familiekapitaal op weg gaan om te kijken of ze iets kunnen vinden voor hun familie en gezin. In de ergste gevallen zullen ze zelf hun gezin meenemen waar dat niet anders kan. Hun vrouwen en kinderen.

Vrouwen en kinderen die nu in opvangkampen leven of thuis wachten als ze niet in de Middellandse Zee drijven om in de krant te eindigen of op de haatblogs van de PVV met schampere opmerkingen. Vrouwen en kinderen die misschien thuis wachten op een vader of man die in de Middellandse Zee drijft. In de hoop dat hij hun verlossing brengt.

Eerlijk gezegd, mensen die die kant niet kunnen zien, mensen die niet over empathie beschikken, dat zijn voor mij geen mensen. Zelfs dieren kennen empathie, nemen de jongen van omgekomen ouders aan als de hunne. Een fundamenteel bewijs dat een PVV’er minder is dan een dier. Het is een virus dat de menselijkheid bedreigt.