Rechtse partijen verwerpen verbod op buitenlandse financiering politieke partijen

De rechtse partijen hebben vandaag in de Tweede Kamer tegen een motie van Selçuk Öztürk (DENK) gestemd om de buitenlandse financiering van politieke partijen te verbieden. Aangezien de motie overduidelijk gericht was tegen hun fascistische neefje PVV, stemden de rechtse partijen als blok tégen. Stel je voor dat Wilders met de billen bloot moet over zijn financiering door Amerikaanse en Israëlische rechtsextremisten, nietwaar?

Vóór de motie stemden SP, GL, PvdA, D66, PvdD en DENK.  Tegen stemden VVD, PVV, CDA, SGP en CU. De motie werd met 69-72 stemmen verworpen, 9 Kamerleden waren afwezig.

Voor DENK is dit hoe dan ook een knappe propaganda-overwinning: de partij heeft aangetoond dat zij géén financiering uit het buitenland wenst te ontvangen en de PVV wél. Het stemgedrag van de VVD levert ook een fraaie illustratie van de duizelingwekkende schijnheiligheid van die partij. Een grote bek over DENK als vermeende ‘lange arm van Erdoğan’ in Nederland, maar niet thuis geven zodra het gaat om de vriendjes van de PVV.