Re: Klimaatafspraken tussen China en VS: niet ver genoeg?

Niet alleen de Republikeinen in Amerika maar ook het soort dat in Australië de dienst uit maakt heeft commentaar op een betere wereld. Ja u hoort het goed er zijn mensen tegen een betere wereld. Mensen die liever zien dat we naar de 2 à 4 graden opwarming gaan met alle problemen daaromtrent.

Ook hier op diverse fora in NL werden zaken zoals 100.000.000 euro (een schijntje) voor het instituut dat klimaatsverandering in kaart brengt (meten = weten) neergesabeld en als “linkse” hobby weggezet. Idem dito betreft de 2.5 miljard dollar (een schijntje) voor het oplossen van milieuproblemen in de 3de wereld door Obama. Natuurlijk schoot dat weer in het verkeerde keelgat bij de simpele zielen der aarde.

Rechts kan niet bedenken dat milieu > economie en dat zij zelf ook zoogdieren zijn.  Ook de opmerking “wie moet dat betalen?” en “Ja hoor! Daar is wel geld voor!” Ja daar MOET GELD NAAR! .Maar dat haal je dan natuurlijk niet weg bij ouderenzorg of werkgelegenheid. Dat haal je rustig weg bij zaken zoals JSF of HRA voor mensen waar die HRA helemaal niet voor bedoeld was.  Er is geld zat voor een beter milieu. Sterker nog het MOET prioriteit nummer 1 zijn op onze gezamenlijke agenda.

Dode tak figuren. Ik weet wel wat ze doorgaans stemmen en welke politiek ze aanhangen.  Heb je schijt aan het milieu dan heb je schijt aan jezelf en je medemens/dier.

Reactie op Klimaatafspraken tussen China en VS: niet ver genoeg?