Rapport Teevendeal: raakt de Commissie Integriteit van de VVD overwerkt?

Ik ben toch wel benieuwd naar de bevindingen van het rapport omtrent de Teevendeal dat vandaag uit gaat komen. Stel je toch voor dat ze een vinger tussen de deur krijgen met betrekking tot Dijkhoff en Van der Steur, dat die meegewerkt zouden hebben aan het verdoezelen van de feiten met betrekking tot Het Bonnetje (dat is waar Nederlandse politici over struikelen: bonnetjes).

Men zal natuurlijk koste wat kost proberen af te houden dat die twee kneuzen óók weer af moeten treden, dat is niet te doen als regering, vier bewindslieden op rij op één departement te moeten vervangen. Niet geheel toevallig van dezelfde partij uiteraard. In betere tijden zouden dergelijke types om te beginnen niet op die positie terecht gekomen zijn, als ze iets met die verdoezeling te maken gehad hebben. Maar goed, de precieze feiten kennen we niet.

De VVD zou dan toch serieus op zoek moeten naar een echte minister en staatssecretaris, in plaats van een borreltafeldebatwinnaar en een omhooggevallen wethouder van een provinciestad. Maar als ook hun voorgangers al het beste waren wat ze meenden te kunnen vinden geeft dat niet veel hoop.

Over die voorgangers gesproken; het zou ook al mooi zijn als een sujet als Teeven definitief op een zijspoor gerangeerd zou kunnen worden wegens nu toch werkelijk één dubieuze manipulatie teveel. Die man is namelijk een gevaar voor de rechtsstaat, met ideeën zoals het commercieel uitbaten van gevangenissen, die alleen in totaal verknipte en achtergebleven samenlevingen als Arizona normaal worden bevonden.

Verder schijnt Van Miltenburg nog iets in de versnipperaar gegooid te hebben. Als die nu alleen al zou moeten optiefen vanwege deze affaire zou dat ook al pure winst zijn. Die moet ten hoogste assistent-conciërge worden op een of ander gymnasium voor bepaald-niet-toereikend-maar toch-dat papiertje-willend VVD-voortplantsel, en daar roostertjes in Excel opstellen. Dat moet kunnen lukken zonder al te grote ongelukken. Ik wil eventueel wel de benodigde cursus geven, als ervaren MS Officedocent. Tegen forse betaling uiteraard, want het kost wat als je ambities hebt zonder verstand.