PVV-programma: koran verbieden, moskeeën dicht, ontwikkelingslanden laten kreperen enz.

Houzee! Het nieuwe PVV- *enorme hoeveelheden fluim oprakelende kuch* programma is bekend!

U ziet een scan ervan die we trouwens via een tweet van Den Lijder moeten vernemen, die dan weer op de website van de PVV staat ingebed. Rare constructie. Misschien schaamt hij zich voor zijn eigen programma en wil hij liever niet dat door hem geblokten het al te makkelijk te zien krijgen.

Wat zijn de programmapunten?

1. Nederland de-islamiseren:
Leest u ook vooral even het programma van de NSDAP erop na. Gewoon punten kopiëren van de nazi’s, en als je daarop wijst kunnen zijn fans GODWIN!!1! roepen.

Afgezien daarvan gaan deze voorstellen, en vooral de laatste, in tegen de grondwet. En als u wilt weten wat het voor een inspanning kost om die te veranderen kunt u dat hier lezen. Dat gaat hem dus alleen lukken als hij de democratie kan afschaffen.

2. Nederland weer onafhankelijk, dus uit de EU
Als economische provincie van Duitsland ja. Next.

3. Directe democratie, bindend referendum, burgers krijgen macht.
Nee dat gaat helemaal goed komen, intellectuelen als de Jan Rozen van dit land elke politieke beslissing laten nemen. Dat zegt Wilders alleen maar omdat hij weet dat het toch niet gaat gebeuren of omdat hij geen uitweg meer ziet en liefst iedereen meesleurt in een Jan Rooziaanse Untergang.

4. Eigen risico zorg helemaal afschaffen.
Nou verdomd, dat vind ik nou ook. Alleen zal mijn financiële dekking minder asociaal zijn. En laten we vooral maar eens opletten hoe de PVV stemt als het over deze dossiers gaat. Zie ook het volgende punt.

5. Huren omlaag
Wat huurwoningen betreft: berucht is het geval waarin er in de Kamer gestemd moest worden over de EU-maatregel die de grens voor overheids-gesubsidieerde woningen lager zou leggen dan die toen was, wat geheel verkeerd zou uitwerken in de overspannen Nederlandse woningmarkt (omdat onze huren zoveel hoger liggen, hebben mensen hier subsidie nodig tot een hoger bedrag dan in andere landen, want pas bij een hogere huur dan daar heb je een enigszins normale woning), en het was de PVV die de doorslag gaf om dat toe te laten. Die PVV, die toch zo tegen de EU is, stemde in met een inderdaad uiterst schadelijke inmenging van de EU op de Nederlandse huurwoningenmarkt.

6. De AOW-leeftijd naar 65 jaar
Het is goed dat ik geen hartpatiënt ben, want dit had ik dan niet overleefd. Ik noem slechts de verkiezingsuitslag van 2010 en het standpunt van Wilders negen uur later over zijn ‘breekpunt’ van 65 jaar.

7. Geen geld meer naar ontwikkelingshulp, windmolens, kunst, innovatie, omroep enz.
Enz.? Enz.? Het staat er letterlijk. Een zeer voor de PVV-denkluiheid tekenende toevoeging, dunkt me. Het komt hier op neer: wij van de PVV vinden dat u uw eigen, asociale domrechtse zelf moet kunnen zijn, ongeacht of er honderdduizenden in Afrika sterven, het hele klimaat naar de gallemiezen gaat, u steeds maar andere meningen dan die van RTL4 op TV moet horen, of überhaupt meningen in plaats van voetbal, en sowieso geen vernieuwingen van welke aard dan ook uitgevonden sinds 1985 wil moeten hoeven begrijpen, en al helemáál geen kunst in plaats van Frans Bauer.

8. Terugdraaien bezuinigingen thuiszorg en ouderenzorg, meer handen aan het bed.
Gelooft u het van iemand die 20 jaar bij de VVD zat?

9. Meer geld naar politie en het leger
Maar natuurlijk, dat heeft elke fascist altijd gewild sinds het ontstaan van het fascisme, ter repressie van het volk binnen en buiten het eigen land.

10. Lagere inkomstenbelasting
Volgens de PVV gefinancierd uit moslimhaat, het laten laten kreperen van ontwikkelingslanden en onder andere het afschaffen van innovatie. Vooral die laatste lijkt me ijzersterk, op langere termijn.

11. Halvering wegenbelasting
Wegenbelasting is wel een subtiel punt, waar een hoop zinnige dingen over te zeggen zijn, zoals bijvoorbeeld het eventueelm verschuiven van de balans naar variabele kosten zoals accijns. Daarom ga ik er ook niet op in, want subtiele punten, daar gaat de PVV helemaal niet over.

Ik denk overigens dat Wilders en Bosma zelf slechts een deel van hun eigen programma geloven, maar ze bleken op zeker moment in hun leven beiden dermate onbetrouwbare non-valeurs te zijn waarmee echt helemaal niemand meer wou samenwerken (iets dat typischerwijze ergens gedurende je veertiger jaren duidelijk begint te worden, dat je gewoon een enorme klootzak bent die door iedereen uitgekotst wordt) dat dit de enige carrière was die overgebleven was: misbruik maken van mensen die wèl echt zo denken. Iets dat wel voor meer PVV-fractieleden lijkt te gelden. Laatst mochten we nog van een anoniem lid vernemen dat hij het zo erg vond nergens anders meer aan de slag te kunnen. Vette pech. Dat krijg je ervan als je het je beroep maakt een onuitstaanbare xenofobe klootzak te  zijn. Het is gelukkig zo dat dat nog steeds een probleem is, voor de gemiddelde Nederlandse werkgever. Maar hoe lang nog?