PVV buiten de boot in Overijssel

De PVV lijkt buiten de boot te vallen bij de coalitieonderhandelingen in Overijssel. De partij zou graag meedoen met een rechtse coalitie, maar heeft na een eerste gesprek met de informateur niets meer vernomen. Volgens PVV-voorman Erik Veltmeijer is dat het gevolg van een tegen de partij gericht complot, onder aanvoering van het CDA.

De rechtse partijen (CDA, FvD, VVD en PVV) beschikken in het Overijsselse over 24 van de 46 zetels. De PVV lijkt dus echter af te vallen. Bij de PVV wijt men dat aan een vete met CDA-lijsttrekker Eddy van Hijum. Van Hijum is door de PVV de afgelopen jaren in het debat over de komst van Lithium Werks naar de provincie regelmatig voor rotte vis uitgemaakt.

Momenteel wordt er nog gepraat door VVD, CDA, FvD, PvdA en GL. Die partijen zouden samen over een comfortabele meerderheid van 30 zetels beschikken. Tussen de regels door valt te lezen dat VVD en FvD best enthousiast zijn over een mogelijke toekomstige samenwerking. Bij de andere drie partijen is dat een stuk minder. Die weigeren ook elk commentaar op de voortgang van de onderhandelingen en verwijzen door naar de informateur.

Bron: De Stentor

Uitgelichte afbeelding: de IJsselbrug MichielverbeekEigen werk