PVV annexeert het gedachtegoed van Pim Fortuyn

De overwinningsroes in de pvv belt in Zuid-Holland maakt Geert W., ondanks zijn verlies over de gehele linie, overmoedig. Hij heeft het decreet uitgevaardigd dat de partij ook aan de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen gaat meedoen. Daarvoor steekt hij een dolk in de rug van zijn trouwe partner Leefbaar Rotterdam. Een dolk die hij ook nog even omdraait door en passant ook maar even het gedachtegoed van Pim Fortuyn te annexeren. Pim draait zich om in zijn graf.

De PVV doet bij de komende gemeenteraadsverkiezingen mee in Rotterdam. Daarmee ontketent Geert Wilders een strijd met Leefbaar Rotterdam om de rechtse kiezer. Wilders vindt Leefbaar ‘kleurloos’ en ’te ver afgedreven van waar Pim Fortuyn voor stond’, zegt hij in een interview met het AD.

De mensen worden niet goed bediend door Leefbaar Rotterdam. Die partij is afgedreven naar het midden. Hoe kan het ook anders als je samenwerkt met D66?

Tot nu toe deed de PVV bij de gemeenteraadsverkiezingen alleen mee in Almere en Den Haag. Voor Rotterdam gold een soort stilzwijgende afspraak met Leefbaar Rotterdam dat ze niet in elkaars vaarwater zouden zitten. Maar inmiddels komt Wilders daar op terug. Hij ziet potentie voor zijn partij in de Maasstad, nu de PVV er bij de afgelopen Statenverkiezingen virtueel de grootste werd. Hetzelfde geldt voor omliggende gemeenten in de Rijnmond.

(Lees verder bij de bron)