PvdA in Ede: bijstandsgerechtigden moeten nu eenmaal gratis werken

Werk boven inkomen. Het gaat erom dat mensen werk hebben. Niet of ze ervoor worden betaald. Tenzij het om de inkomens van de dames en heren van het bestuurderssocialisme gaat, want dan is een cao-loon vanzelfsprekend. Dat was de stemming tijdens een PvdA-bijeenkomst in Ede afgelopen dinsdagavond, met Job Cohen als gangmaker.

Die avond was de afdeling Ede van de PvdA te gast bij het sociaal werkbedrijf Permar. Cohen, sinds kort voorzitter van Cedris, de koepel van bedrijven in de sociale werkvoorziening, hield daar een inleiding over de nieuwe Participatiewet. ‘s Middags hadden in Den Haag zo’n zesduizend mensen met een arbeidsbeperking tegen die wet geprotesteerd, waarbij Cohens partijgenoot en staatssecretaris Jetta Klijnsma volop was uitgejouwd.

Maar Cohen mocht voor eigen parochie preken. En hij zag voor zichzelf ongetwijfeld de taak weggelegd om op zalvende toon de regels uit te leggen, vaderlijke kalmte uit te stralen en de sociaal-democratische goegemeente gerust te stellen. Dit soort bezoeken van vooraanstaande PvdA-ers aan de achterban ergens in het land voorzien in het belang van de partij om mogelijk opkomende onvrede in eigen kring te temperen en de neuzen zoveel mogelijk dezelfde kant op te krijgen.

Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak