Psychedelische klassieker du jour: Spirit in the sky

Nog steeds muzikaal moeilijk te rubriceren maar schitterend, en dat is het belangrijkste. De tekst is totaal uitzinnig, blijkbaar ook een getuigenis van een joodse bekeerling tot het christendom. Het geheel nu overziend begrijp ik de bijna parodistische versie van Doctor and the Medics beter. En waarom de BBC het zo min mogelijk wilde draaien, wat kans bood aan het net actieve zeestation RNI, dat overigens door de Britse overheid gestoord werd. Maar het werd toch een hit. Norman Greenbaum 1970 (de opname dateert van 1969). Wel geschikt voor Pinksteren, dunkt mij.

When I die and they lay me to rest
Gonna go to the place that’s the best
When I lay me down to die
Goin’ up to the spirit in the sky
Goin’ up to the spirit in the sky
That’s where I’m gonna go when I die
When I die and they lay me to rest
Gonna go to the place that’s the best

Prepare yourself you know it’s a must
Gotta have a friend in Jesus
So you know that when you die
He’s gonna recommend you
To the spirit in the sky
Gonna recommend you
To the spirit in the sky
That’s where you’re gonna go when you die
When you die and they lay you to rest
You’re gonna go to the place that’s the best

Never been a sinner I never sinned
I got a friend in Jesus
So you know that when I die
He’s gonna set me up with
The spirit in the sky
Oh set me up with the spirit in the sky
That’s where I’m gonna go when I die
When I die and they lay me to rest
I’m gonna go to the place that’s the best
Go to the place that’s the best