Provincie Zeeland onderzoekt misbruik fractiegeld bij PVV

Het gaat nu hard in Zeeland. Konden we eerder al melden dat men elkaar binnen de Zeeuwse georganiseerde misdaad PVV overhoop dreigt te knallen, nu blijkt de provincie ook nog eens een onderzoek te zijn begonnen naar mogelijke fraude door de voormalige fractievoorzitter Peter van Dijk.

Van Dijk zou volgens betrokkenen (lees: andere PVV’ers) met beide handen gretig gegraaid hebben in het fractiebudget van de PVV.  Het ‘geleende’ geld zou hij hebben gebruikt voor de aanschaf van een nieuwe auto. Ook voor het indienen van onjuiste en dubbele declaraties draaide de fractievoorzitter zijn hand niet om. Zijn vrouw bood hij een mooi baantje aan als fractiemedewerkster. Tussentijds verhoogde Van Dijk haar salaris meermaals, blijkbaar zonder dat daar veel tegenover stond.

Commissaris van de koning Han Polman probeerde naar eigen zeggen een bemiddelaar aan te stellen, maar dat liep op niets uit. Polman zegt het onderzoek serieus te zullen nemen: “Elke fractie moet hierover jaarlijks verantwoording afleggen. Daar vindt ook accountantscontrole over plaats. Naar aanleiding van deze opmerkingen zullen we heel precies gaan kijken welke stappen daarin zijn gezet”.

Bron: BN DeStem