Poll: Sanders en Clinton lopen uit op Republikeinse kandidaten

Volgens een poll van Quinnipiac University lopen zowel Bernie Sanders als Hillary Clinton uit op hun Republikeinse tegenstanders. Opmerkelijk, want Sanders is voor Amerikaanse begrippen radicaal-links (voor Europese begrippen een brave sociaaldemocraat).

Hoe ziet de score van Sanders er uit?

  • Trump 49 tegen 41%
  • Rubio 44-43%
  • Cruz 49-39%
  • Carson 47-41%

Ook Clinton loopt uit op de Republikeinse kandidaten, zo wist ze haar voorsprong op Trump uit te breiden van 46-43% naar 47-41%. Helaas is de kans dat Sanders daadwerkelijk door de Democraten genomineerd wordt slechts klein: Clinton leidt met 60-30%. Sandersimages

Inmiddels begint het steeds waarschijnlijker te lijken dat Trump daadwerkelijk door de Republikeinen genomineerd wordt. Werd zijn kandidatuur eerst opgevat als een grap en vervolgens als een farce, inmiddels houdt iedereen er serieus rekening mee dat de Republikeinse basis anno 2015/16 gek genoeg is om een rood aangelopen reactionaire schreeuwlelijk als Trump te nomineren, iets wat het Republikeinse establishment als een nachtmerrie voor ogen staat.

Trump steeg van 24% een maand geleden naar 27% nu, terwijl zijn belangrijkste concurrent, Ben Carson, na een aantal catastrofale blunders daalde van 23 naar 16%. Marco Rubio en Ted Cruz (óók gehaat door het Republikeinse establishment) doen het nog steeds goed met 17%, respectievelijk 16%.  Jeb Bush moet het met 5% doen en de rest van de kandidaten mag je vergeten.

Bron: Alternet