Politiegeweld G20: onderste steen moet boven

Vorige maand vond in Hamburg een evaluatie plaats van de G20. De bijeenkomst waar meer dan 200 mensen aan deelnamen, werd georganiseerd door de initiatiefnemers van de actieweek tijdens de top. Er was ruimte voor ooggetuigen verklaringen over het politiegeweld, de repressie en er werden lessen getrokken.

Demonstratie Hamburg G20 – Foto: Frank Schwichtenberg, CC Wikipedia.

‘Er heeft geen politiegeweld plaatsgevonden’ zei Olaf Scholz, burgemeester van Hamburg over de G20. Iedereen die in de week van de G20 in Hamburg was weet dat dat een kwalijke leugen is. Ooggetuigen verklaringen tijdens de evaluatie spraken onder anderen van fysiek geweld, seksuele intimidatie en transfobe uitingen. Geweld werd tijdens de top tactisch ingezet en was gericht op escalatie.

Zo werden bij de Welcome to Hell demonstratie activisten gevraagd gezichtsbedekking af te doen. Volgens ooggetuigen en camerabeelden gaf het grootste gedeelte van de activisten hier gehoor aan. Terwijl de politie nog met de organisatoren van de demo onderhandelde werd er op de demonstranten ingeslagen. Demonstranten kwamen vast te zitten tussen een muur en een gewelddadige politie linie, en zo ontstond er chaos. Ooggetuigen zeiden dat het een wonder is dat er niemand ernstig gewond is geraakt, en dat de politie, door het toepassen van die tactiek het risico accepteerde dat er doden hadden kunnen vallen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: socialisme.nu

SaveSave