Aanhoudend schieten op Palestijnen door Israëlisch leger

1) De Israelische politie heeft zaterdagochtend in Jeruzalem weer een jonge Palestijn doodgeschoten. Dat gebeurde nadat hij in de wijk Musrara dicht bij de Damascus Poort twee Joodse Israeli’s van 62 en 65 , kolonisten volgen Ma’an News, licht had verwond met een mes. De site YNet meldt dat de jongen 16 jaar was. Ma’an News meldde later dat hij Ishaq Badran heette en afkomstig was uit Kafr Aqab. Hij was de tiende Palestijn die werd gedood in de afgelopen 24 uur.

In totaal zijn er nu sinds 1 oktober 17 Palestijnen gedood en vier Israeli’s, van wie twee kolonisten. Het aantal tijdens demonstraties en botsingen gewonde Palestijnen is minimaal 1.000 volgens het Palestijnse ministerie van Gezondheid. Sinds vrijdagmorgen werden tien mensen gedood. In Hebron werd de 19-jarige Muhammad al-Jaabari gedood, nadat hij volgens Israel een lid van de grenspolitie had aangevallen met een mes. In Gaza overleed een zevende Palestijn aan zijn verwondingen, de 22-jarige Jihad al-Obeidat, nadat Israelische militairen daar vrijdag het vuur hadden geopend op twee demonstraties bij het grenshek. En eerder zaterdagochtend overleed de 20-jarige Ahmed Jamal Salah, die vrijdagavond was neergeschoten tijdens botsingen met het leger in Shu’afat, en die de troepen vervolgens lang bloedend lieten liggen voordat er hulp werd geboden.
Amnesty International beschuldigde Israel en vrijdag “mogelijk buitengerechtelijke executies” uit te voeren jegens Palestijnen en op een massale manier “excessieve middelen” in te zetten, waaronder het “veelvuldig gebruik van scherpe munitie tegen mensen die geen rechtstreeks dreiging vormen”.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

2) De Israelische militairen gelegerd aan de grens met Gaza hebben zaterdag opnieuw twee Palestijnen gedood. Het waren twee kinderen ditmaal: de 13-jarige Marwan Barbash en de 15-jarige Khalil Othman. Zij werden doodgeschoten tijdens een demonstratie ten oosten van Khan Younis. Tenminste 15 anderen raakten gewond. Het was de tweede achtereenvolgende dag dat er jonge Palestijnen werden doodgeschoten bij het grenshek, Vrijdag doodden de Israeli’s zeven jongeren bij het grenshek van Gaza en raakten er 145 gewond. Ook zaterdag zouden de jongeren weer stenen naar de militairen hebben gegooid, volgens het Israelische leger. Enkele tientallen zouden zelfs hebben geprobeerd door het hek te dringen. Zij waren weer teruggestuurd. volgens Israel, behalve vijf die werden gearresteerd.

(Lees verder bij de bron, Abu Pessoptimist)