Politie Miami pakt nazi op die antisemitische aanslag voorbereidde

In Miami is een 72-jarige man opgepakt die van plan was een flatgebouw af te te fakkelen. Walter Edward Stolper stond op het punt uit zijn woning gezet te worden, iets dat volgens hem te wijten was aan ‘de Joden’ die in het gebouw woonden. Bij een huiszoeking vond de politie niet alleen een flinke hoeveelheid benzine, maar ook nazilectuur en hakenkruizen.

De aanslag had afgelopen donderdag plaats moeten vinden. Mocht dat gelukt zijn, dan was het leed niet te overzien geweest. Op het filmpje hierboven is te zien dat de man voldoende benzine had ingeslagen om half Miami in vlammen op te doen gaan.

Al te snugger lijkt Stolper overigens niet te zijn: blijkbaar had hij één van zijn buren tot in details verteld wat hij van plan was. Uiteraard lichtte die buurman prompt de politie in, die vervolgens al even prompt bij Stolper op bezoek ging.

Waarom Stolper uit zijn woning gezet zou worden, is niet bekend. Wel schijnt hij ruzie te hebben gehad met Joodse buren. Mogelijk dat die hem hadden laten weten zijn opvattingen niet op prijs te stellen.

Bron: Miami Herald