Politie Keulen viert jaarwisseling door etnische profilering

De politie in Keulen hield rond de jaarwisseling een flinke groep staande, sloot ze in, vroeg om identiteitspapieren en nam mensen mee die zich niet konden identificeren. Het betrof, zoals de politie zelf aangaf, veelal mensen die een Noord-afrikaans dan wel Arabisch uiterlijk gemeen hadden. Die politie gooide er daarmee een rondje grootschalig etnisch profileren tegenaan.
De groep ingesloten mensen had volgens de politie enkele eigenschappen, aldus berichtgeving van Nu.nl Ze zagen er uit “alsof ze niet precies waar ze naar toe wilden gaan” aldus de politie. En ze zagen eruit als de “clientèle van vorig jaar”. Toen waren er rond de jaarwisseling een reeks van aangiftes wegens aanranding en beroving. “Getuigen beschreven de daders als Arabische of Noord-Afrikaanse uitziende mannen”. Kortom, de mensen die nu zijn ingesloten door politie zullen er ook uitgezien hebben als “Arabische of Noord-Afrikaanse uitziende mannen”. De etnische profilering is hier onmiskenbaar.

De NOS zegt het allemaal wat rechtstreekser en kopt: ”Keulen: buitenlanders massaal gecontroleerd; twee aangiftes”. Het stukje opent: “In Keulen heeft de politie gisteravond en vannacht bij het Centraal Station in de voorstad Kreutz honderden mannen omsingeld en gecontroleerd. De meesten waren van Arabische of Noord-Afrikaanse herkomst. Wie zich niet kon legitimeren werd meegenomen naar het bureau en vastgezet.” De politie heeft dus een grote groep mensen doodleuk omsingeld en vervolgens ondervraagd op basis van voornamelijk uiterlijke, naar herkomst verwijzende kenmerken. Dat is niet louter de weergaven van de NOS die trouwens nergens blaat merken dat ze deze duidelijke etnische profilering schokkend vindt. De politie zelf schrijft in een tweet: “Hundrerds of Nafris screend at main railway station” . Nafris, wat kan dat anders betekenen dan Noordafrikanen?

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: ravotr