Polen grijpt aanslagen Brussel aan om zich aan opname vluchtelingen te onttrekken

Premier_RP_Beata_Szydło_w_Parlamencie_UEBeata Szydło, premier van Polen heeft aangegeven dat de gebeurtenissen in België voor Polen aanleiding zijn om geen vluchtelingen op te willen nemen. “28 EU-lidstaten hebben afgesproken om het probleem op te lossen door relocatie. Maar ik zeg het heel duidelijk. Ik zie geen mogelijkheid om op dit moment migranten in Polen toe te laten,” zei Szydło tegen journalisten van Superstacja TV.

Nou wilde de PiS natuurlijk om te beginnen al liever geen enkele vluchteling een nieuw veilig toevluchtsoord gunnen, dus komt dit excuus als geroepen voor de Poolse regering.

Ze ging verder door Angela Merkel de schuld voor de aanslagen in de schoenen te schuiven.

Zij zou “migranten hebben uitgenodigd in Europa”.

Deze zorgeloze houding heeft geleid tot de problemen die we nu hebben,” zei ze.
“We kunnen het er niet mee eens zijn dat duizenden migranten, die komen om hun leven te verbeteren, naar Europa stromen. Er zijn ook terroristen onder hen.”
Met dit riedeltje, dat we kennen van onze eigen hoogblonde volksverlakker, heeft Beata bewezen zich niet al te zeer te bekommeren om de waarheid (aangezien er geen enkel bewijs is voor betrokkenheid van vluchtelingen bij de gebeurtenissen in Brussel) maar dat de Poolse regering maar al te graag een zondebok zoekt om zich maar te kunnen onttrekken aan de Europese verplichtingen zonder al te veel diplomatiek gezichtsverlies…
Vroeger op de woensdagochtend gaf ze tijdens een bespreking met leiders van NGOs al aan dat de aanvallen in Brussen zouden aangeven dat de EU de grip kwijtgeraakt zou zijn op de vluchtelingencrisis.
“Toen vrijdag de EU top tot een einde kwam, gingen de Europese leiders terug naar hun hoofdsteden met het gevoel dat ze een goed compromis gesloten hadden, dat ze een oplossing voor de crisis gevonden hadden, omdat ze erin geslaagd om een deal te sluiten met Turkije,” aldus Szydło.

“En dan maken een paar dagen later de terroristen een lachertje van de deal en toonden Europa dat verdere verklaringen, andere documenten, verdere urenlange gesprekken niet veel uit zullen maken.”
Vorig jaar heeft de vorige (PO-) regering toegezegd 6500 vluchtelingen uit Italië en Griekenland op te nemen, zoals afgesproken in het quota-systeem van de EU. Daar was PiS ook al na de aanvallen in Parijs over aan het terugkrabbelen.
Het ziet er naar uit dat de regering in Polen, in navolging van de Hongaarse hard-liners stevig aan de weg timmert om de kwaadaardige koppeling van asielzoekers met terrorisme tot dogma te verheffen.>
Dit in directe tegenspraak met Dimitris Avramopoulos, EU-commissaris voor migratie, die woensdag in Brussel waarschuwde voor het verwarren van de twee zaken.

“We bevinden ons op het hoogtepunt van twee crises – veiligheid en migratie – en terwijl ze elkaar overlappen in timing moeten we ze niet met elkaar verwarren. De mensen die op onze kusten aankomen zijn precies voor dezelfde terreur die het hart van Europa trof op de vlucht,” zei hij. “Nu de mensen die hier aankloppen voor hulp in de steek laten is toegeven aan de haat en verdeeldheid die de terroristen willen zaaien.”