Petitie voor Gláucio en Márcia

Dat de Kinderombudsman tegen de uitzetting van de Nederlandse tieners met Angolese achtergrond is zal de opvolger van Teeven, Zijne Excellentie Dijkhoff, ongetwijfeld worst wezen. Hun vader heeft gediend in het Angolese leger en heeft zich volgens het kabinet dat meedoet aan het bombarderen van Irak dus “mogelijk schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden”. Eigen oorlogsmisdadigers eerst, is het motto in Den Haag.

Volgens de Kinderombudsman heeft een ander gezin in een soortgelijke situatie van de rechtbank in Groningen een positieve uitspraak gekregen. Deze rechtbank besloot dat de 1F-status van een ouder een kind niet langer dan tien jaar mag worden nagedragen.

De zaak van Gláucio en Marcia is behandeld door de rechtbank in Arnhem en die heeft anders beslist. Defence for Children gaat maandagavond in Zeist ook actie voeren voor het gezin. De familie is daar opgevangen in afwachting van de uitzetting.

“Opgevangen” – zo beschrijft een gelijkgeschakeld nieuwsmedium het opsluiten van bij een bijna-nachtelijke overval door de politie opgepakte tieners.

Tekent u toch maar de petitie aangaande Gláucio, die uiteraard ook voor zijn zus en zijn ouders geldt.