Petitie: geen censuur op de natuur

Onderteken de actie Geen censuur op natuur en zorg ervoor dat de Veluwe, de Ardennen, de Waddenzee en 27.000 andere natuurgebieden in Europa beschermd blijven!

Brussel heeft genoeg van ‘lastige’ wetten die de natuur beschermen. De Europese Commissie heeft daarom een enquête online gezet met de vraag of bestaande natuurbeschermingswetten van de EU nog wel nut hebben. Eigenlijk is de enquête vooral bedoeld voor grote bedrijven, maar ook jij kunt je stem laten horen en duidelijk maken dat het belangrijk is om natuurgebieden en dieren in Nederland – en in de rest van Europa – te (blijven) beschermen!

Waar gaat het over?
Europese en nationale wetten regelen dat waardevolle natuurgebieden beschermd moeten worden. Zo mag je bijvoorbeeld niet zomaar een fabriek, snelweg of megastal bouwen op de Veluwe of in een duinenpark. In Nederland zijn ongeveer honderdzestig gebieden beschermd onder Europese natuurwetgeving, in heel Europa meer dan 27 duizend. Ook vogels en bedreigde dieren zijn beschermd door deze EU-wetgeving.

De Europese Commissie heeft genoeg van die natuurbescherming. De economie móet en zal groeien en geen boom of dier mag die groei in de weg staan. Ze is daarom een onderzoek gestart om het nut van Europese natuurwetgeving in twijfel te trekken. Brussel zet daarmee de eerste stap om belangrijke natuurwetgeving – en daarmee de leefomgeving van vele planten en dieren – af te breken.

Verder gaan om te tekenen [ja het is van de PvdD]