Perfecte popsong du jour: Nobody I know

Het is makkelijk om op de Beatles af te geven in 2019 (of op Elvis Presley en nog wat gezichtsbepalende lieden van de jaren zestig of vijftig). Maar niets kan veranderen dat de jaren van de popmuziek na 1970 een postscriptum zijn op de Beatles (of op Elvis, want die had zijn beste tijd ook gehad).
En ik zeg dit niet als doorgewinterde fan. Ik was of ben niet van Stones of Beatles, dat heb ik meen ik wel eerder duidelijk gemaakt. Searchers, Hollies, Kinks, Mojos, Animals, noem maar op, dat waren meer “mijn bands”. Maar de nieuwe Beatles was altijd een mijlpaal, tussen Love me do en Get back. Ja, het laatste Beatlejaar was ook een postscriptum op de Beatles, die laatste twee elpees waren niet direct hoogtepunten in hun oeuvre.

Genoeg! Uit de tijd dat de heren hun schrijfkunsten nog op anderen loslieten, dit juweeltje van Peter & Gordon. Peter was de broer van de toenmalige vriendin van Paul McCartney, dat hielp natuurlijk wel.
Wat kon ik dit uit volle borst meezingen zeg.

Nobody I know could love me more than you,
You can give me so much love it seems untrue,
Listen to the bird who sings it to the tree,
And then when you`ve heard him see if you agree,
Nobody I know could love you more than me.

Everywhere I go the sun comes shining through,
Everyone I know is sure it shines for you.
Even in my dreams I look into your eyes,
Suddenly it seems I`ve found a paradise,
Everywhere I go the sun comes shining through.

It means so much to be a part of a heart of a wonderful one,
When other lovers are gone we`ll live on, we`ll love on.
Even in my dreams I look into your eyes,
Suddenly it seems I`ve found a paradise,
Everywhere I go the sun comes shining through.
It means so much to be a part of a heart of a wonderful one,
When other lovers are gone we`ll live on, we`ll love on.

Nobody I know could love me more than you,
You can give me so much love it seems untrue,
Listen to the bird who sings it to the tree,
And then when you`ve heard him see if you agree,
Nobody I know could love you more than me.
Nobody I know could love you more than me.


1964