Peike (G20, Hamburg) vrijgelaten op voorwaarden

Na een jaar in onderzoeksdetentie is eergisteren de bij de G20-top in Hamburg gearresteerde Peike S. (22 jaar) onder voorwaarden vrijgekomen. De voorwaarden zijn dat de jonge activist een borg moet betalen van 12.000 euro, moet wonen op het adres van zijn ouders en een vertegenwoordiger in Hamburg benoemt voor het gerecht die zijn officiële documenten kan aannemen én hij moet verplicht verschijnen op de verdere behandeling van zijn rechtszaak.

Peike heeft de rechtbank laten weten dat hij zijn studie wil voortzetten en zich hiervoor moet aanmelden.

Peike wordt aangeklaagd dat hij op 6 juli 2017 na de “Welcome-to-Hell” demonstratie, die bruut werd aangevallen door de politie, twee lege flessen uit de mensenmenigte in de richting van de politie heeft gegooid. Een politieagent zou hierbij op zijn helm en zijn been zijn geraakt maar raakte hierbij niet gewond.

Bij zijn arrestatie zou Peike een embryo-houding hebben aangenomen wat hem wordt verweten als “verzet tegen arrestatie”. Het oordeel tegen de tot nu toe “onbestrafte” (woorden rechtbank) Nederlander zorgde in Duitsland voor discussie over de gepastheid van de harde straf voor een relatief klein vergrijp dat hem wordt verweten. Peike heeft sinds zijn eerste proces tot nu toe gezwegen over de aanklachten die tegen hem zijn ingebracht.

Bron: Indymedia