Pegida Nederland mag niet marcheren in Utrecht

stop pegidaAanstaande zondag zou Pegida Nederland vanaf Neude een eerste protesttocht door Utrecht lopen. Tegelijkertijd zou er vanaf het Janskerkhof een tegendemonstratie beginnen. Beide groepen mogen van de burgemeester niet gaan lopen. Bovendien moet Pegida Nederland zijn manifestatie verplaatsen naar Vredenburg.

Anti-islambeweging Pegida mag zondagmiddag alleen demonstreren op het Vredenburg in Utrecht. De Internationale Socialisten mogen het Janskerkhof niet af. De gemeente vreest verstoring van de openbare orde.

Pegida gaat demonstreren tegen het asielbeleid en islamisering. De Internationale Socialisten komt met een tegendemonstatie. Ook zijn op internet acties aangekondigd die erop gericht zijn de manifestatie van Pegida te blokkeren en te verstoren.

(bron)

De andere twee acties gaan zoals het er nu uit ziet gewoon door. Block Pegida, begint nu om 14 uur en heeft hun actie naar Vredenburg verplaatst en ook Stop extreem-rechtse Pegida in Utrecht: Laat Ze Niet Lopen! heeft hun lawaai-actie naar Vredenburg verplaatst.