Pegida-demo Eindhoven (weer eens) verboden

Burgemeester Jorritsma(VVD)  heeft de demonstratie van de naziknokploeg Pegida komende donderdag in Eindhoven verboden. De burgemeester is bang voor een confrontatie tussen de nazi’s en tegendemonstranten.

Pegida wilde bij de al-Fourqaan moskee demonstreren met “Mohammed-cartoons”, een actiemiddel dat blijkbaar uit pure armoede maar weer eens uit de mottenballen is gehaald. Jorritsma zegt dat de politie aanwijzingen heeft “dat naast de tegendemonstraties een tegenbeweging op gang wordt gebracht waarbij geweld en agressie niet worden geschuwd”.

Een demo van Pegida bij de moskee liep 26 mei jl gierend uit de klauw toen een groep merendeels Turkse tegendemonstranten zich tegen Pegida keerde en de projectielen weer eens ouderwets door de lucht vlogen. Jorritsma zit uiteraard niet te wachten op een nieuwe rel, en al helemaal niet wanneer de aanleiding daartoe een stompzinnige provocatie is die als enig doel heeft het ego van Edwin Wagensveld te strelen.

Alle lof voor de tegendemonstranten die dit verbod af hebben gedwongen. Uiteraard denkt men daar in nazikringen anders over: