Pegida-aanhanger ontslagen na commentaar op aanslagen moskeeën

Een aanhanger van de fascistische knokploeg Pegida is door het Eindhovense bedrijf VDL op staande voet ontslagen nadat hij op Facebook de aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland probeerde goed te praten. Bij die aanslagen kwamen vijftig mensen om het leven.

De 36-jarige Leroy Sprokholt schreef onder een commentaar op de aanslagen dat “actie is reactie”. Omdat Sprokholt op Facebook meldt bij VDL te werken, kwam het bedrijf in actie. “Wij werden er op aangesproken. Hij bracht de naam van de werkgever in diskrediet. Iedereen mag zijn mening hebben, maar wij vinden zijn mening niet zo goed passen bij VDL”, zegt een woordvoerder van het bedrijf. Aantasting van de goede naam van de werkgever door het wangedrag van de werknemer kan onder omstandigheden aanleiding zijn tot ontslag.

Sprokholt beschouwt zichzelf nu als een zielig slachtoffer van politieke correctheid die ten onrechte wordt weggezet als een racist: “Mijn reactie op Facebook was niet racistisch. Ik doelde op de motieven van de dader”.

Bron: ED