Paus wil koloniale misdadiger heilig verklaren

Ach ja, die progressieve paus, daar heb ik geloof ik nog geen enkel stukje over geschreven. Als de berichten kloppen, dan is het een soort eenpersoonsversie van Syriza. Progressief dus, sociaal voelend en ook zeer milieubewust. O ja, en met zijn schuldbewuste taal over seksueel misbruik is hij ook nog kindvriendelijk, dat zat bij Syriza niet eens in het pretpakket dat intussen met dank aan Tsipras en de troika allang in de papierversnipperaar is beland. En nu is hij – de paus dus, niet Tsipras – op bezoek bij die andere verlichte geest, Obama Himself, de Man of the Deadly Drones. De wereld mag zich gelukkig prijzen dat ze in handen is van zulke goede geesten. Toch?
Alleen zijn er natuurlijk altijd weer mensen die de harmonie menen te moeten bederven. Geef ze maar eens ongelijk! In dit geval zitten die mensen in Californië. Het zijn de nazaten van mensen die van eerder pauselijk gezag vooral last hebben gehad, en van de huidige paus een trap in hun gezicht krijgen.
Dat zit als volgt. De paus heeft op een mis-annex-massabijeenkomst aangekondigd dat Junipero Serra heilig verklaard gaat worden.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Ravotr