Partij Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk: ‘schaf termen allochtoon en integratie af’

Ik hoop van harte dat de nieuwe fractie van Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk een of meer zetels wint bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen. In een interview in Parool staat een hele reeks zeer zinnige standpunten met betrekking tot allochtonen en integratie (beide termen dienen afgeschaft te worden volgens hen) te lezen van beide heren. Standpunten die we al jarenlang van in elk geval alle linkse partijen luid en duidelijk hadden moeten horen. Echter, op zijn best hebben de meesten dat een keer gemompeld, en op zijn slechtst is men deels over gegaan op adoptie van de standpunten van de PVV, en de PvdA niet in de laatste plaats:

Kuzu: ‘We moeten de beeldvorming laten kantelen. Door een totaal ander frame neer te zetten. Wij willen balans in de discussie brengen.’
Öztürk: ‘Als er iets gebeurde, zeiden ze bij de PvdA: laten wij er maar iets van zeggen voordat Wilders het doet. Ze gingen hem het gras voor de voeten wegmaaien. Wilders hoeft niets meer te doen.’ (Parool)

Op de vraag of dit een moslimpartij wordt, antwoordt Kuzu:

‘Het wordt een partij waarbij heel veel moslims zich prettig voelen. Maar ook veel Nederlanders die het land steeds verder hebben zien afglijden naar rechts. Die hebben gezien dat de samenleving veel ruwer en harder is geworden.’

Dat laatste zou zomaar eens kunnen. Al was het maar omdat zo ongeveer voor het eerst in tien jaar er ein-de-lijk iemand was die Wilders recht in zijn lelijke, van racistische haat vertrokken gezicht kon zeggen hoe het zit (en lafbek Wilders durfde ineens niet te zeggen dat de islam de oorzaak van alle problemen was):