Parijs buigt voor de Europese Commissie

Frankrijk moest voor 15 oktober laten weten aan de Europese Commissie of zij bereid was om de wetgeving aan te passen aan de Europese regels. Deze eis was gesteld omdat de Fransen het ineens in hun hoofd haalden om de Roma uit te zetten. Dat heeft voor veel commotie gezorgd, in Frankrijk en daarbuiten. Sarko dacht er even wat brownie points mee te scoren voor de aanstaande presidentsverkiezingen, maar het geheel kwam als een boemerang terug in zijn gezicht.

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag laten weten dat ze de nationale wetgeving zal aanpassen aan de eisen van de Europese regels zoals geëist door de Europese Commissie. Weliswaar gebeurt een en ander onder protest van de Franse overheid, want er niets mis met hun wetgeving. Leuke tegenstelling, er is niets mis met onze wetgeving, alleen hij voldoet niet aan de Europese regels en zal toch veranderd worden. Kortom, uit de nek kletsen heet dat.

Maar punt voor de Europese Commissie! Alleen het zal de houding ten opzichte van de Roma niet veranderen van velen, het zal misschien een papieren aanpassing zijn. De stemming is ingezet en waar zal die ons brengen?

Ik hoop dat Mirjam Sterk (CDA) dit ook even leest en zich in de toekomst ook onthoudt van uitspraken zoals eerder gedaan. 👿