Palestijnse tiener ontvoerd en gedood, anti-Palestijnse rellen en een nieuwe golf arrestaties

Onbekenden hebben woensdag in Oost-Jeruzalem een Palestijnse tiener van 16 ontvoerd en vermoord in wat vermoedelijk een ”daad van wraak was” voor de moord op de drie Israelische tiener-kolonisten. Ma’an News citeert mensen uit Shu’afat die zeggen dat het ging om de 16-jarige Muhammad Hussein Abu Khdeir.
Getuigen zeggen dat veiligheidscamera’s beelden tonen van Israeli’s die uit een Hyunday stappen voor Muhammads huis en hem dwingen in de auto te stappen. Niet veel  later werd een lijk gevonden in een bos buiten de stad.
Na het bericht van de moord braken zeer heftige onlusten uit. Honderden Palestijnen in Oost-Jeruzalem gooiden stenen naar de politie, staken banden in brand en vernielden stations van de sneltram. De politie beantwoordde de rellen met stungranaten, traangas en “rubberkogels”. Volgens Ma’an vielen er tenminste 12 gewonden, onder wie twee journalisten.
Israelische politici van links tot rechts waren snel in het uitspreken van veroordelingen van de moord.
[Ook werd de moord onmiddellijk gevolgd door veroordelingen in de scherpste bewoordingen en sympathiebetuigingen aan het adres van de Palestijnen van de Amerikaanse president Obama en zijn minister van Buitenlandse Zaken Kerry, Ban Ki Moon, de Britse premier Cameron, de Franse president Hollande, de EU en de Nederlandse minister Timmermans, precies zoals dat het geval was bij de moord op de drie Israelische jongens. Deze laatste zin was uiteraard een cynische opmerking van mij,  AbuP., want dat zal niet gebeuren. Deze jongen was namelijk geen Jood en zelfs geen Israeli en dan is zo’n moord alleen maar ”niet bevorderlijk voor het vredesproces”.]

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist