Palestijnse parlementariër Khalida Jarrar na 14 maanden weer vrij

Yjarrar - Own work
Yjarrar – Own work
Het lid van het Palestijnse parlement Khalida Jarrar is vrijdag na 14 maanden eindelijk weer vrijgelaten uit een Israëlische gevangenis. Zij was op 2 april 2015 in het holst van de nacht van haar bed gelicht. Aanvankelijk kreeg ze zonder proces administratieve detentie opgelegd, maar in december werd ze echter alsnog tot 15 maanden veroordeeld. Dat gebeurde na een ‘plea bargain’ (een schuldbekentenis in ruil voor een minder zware straf), die ze aanging omdat ze geen zin had in een juridisch gevecht met een militaire rechtbank die ze niet serieus kon nemen.

De aanklacht luidde onder meer dat ze meegedaan had aan protestmarsen, een solidariteitstent voor Palestijnse gevangenen had bezocht, een interview had geven aan de media en dat ze lid was van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). Dat laatste kon ze moeilijk ontkennen. Ze is namelijk één van de drie parlementsleden die de de PFLP sinds 2006 vertegenwoordigen in het Palestijnse parlement.

Jarrar is afgezien van dit alles ook feministe en voorzitter van de mensenrechtenorganisatie voor gevangenen Adalah. Bovendien was ze verwikkeld in de klacht van de Palestijnse Autoriteit over Israelische oorlogsmisdaden bij het Internationale Strafhof. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist