Palestijnse hongerstaking nu 26 dagen oud, Rode Kruis mocht eindelijk Barghouti bezoeken

De hongerstaking van Palestijnse gevangenen in Israelische gevangenissen beleefde donderdag zijn 25ste dag. De Fatah beweging deed op die dag een oproep aan al haar volgelingen in de gevangenissen om zich bij de stakers te voegen. Een 100 tal nieuwe stakers met verschillende politieke achtergronden gaf gehoor aan de oproep en voegde zich bij de naar schatting 1.500 of 1.600 man van het eerste uur.
Donderdag was ook de dag dat een delegatie van het internationale Rode Kruis de ”voorman” van de staking, Marwan Barghouti, bezocht in de Jalameh gevangenis, waar hij in ”eenzame opsluiting” zit. eerder had het Rode Kruis geen toestemming gekregen de Fatah leider te bezoeken. Ook de Israelische parlementariër Youssef Jabareen werd toestemming geweigerd en hetzelfde gold voor zijn advocaten. Het Rode Kruis bracht overigens geen nieuws naar buiten over het bezoek.
Israel heeft geprobeerd Barghouti in discrediet te brengen door stiekem opnamen van hem te maken in zijn  cel, waarop te zien zou zijn dat hij iets zou eten. Gezegd werd een koekje, en later nog iets, een chocoladewafel of iets dergelijks. Wat het was, was niet te zien. Misschien was het wel zout, iets dat de gevangenisautoriteiten regelmatig afpakken van de stakers, om hen het leven  nog onaangenamer te maken.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist