Palestijnse Autoriteit blokkeert 11 nieuwssites

Tenminste 11 nieuws websites van buiten de bezette Westoever zijn geblokkeerd op last van procureur generaal Ahmad Barak van de Palestijnse Autoriteit. Een werknemer van de Internet Provider Service (IPS) in Ramallah heeft dat meegedeeld. 
Het gaat om websites die zijn geaffilieerd met Hamas of met de beweging van Mohammed Dahlan. Dahlan, een voormalige veiligheidschef van Fatah, en de man die achter de mislukte coup van Fatah in 2005 in Gaza,  is in 2011 uit Fatah gezet en verbannen. Abbas ziet hem als een rivaal, en dat des temeer omdat Dahlan banden heeft met het Egyptes president al Sisi,en in de Golf. Hij woont tegenwoordig in de Verenigde Arabische Emiraten,
Onder de geblokkeerde sites zijn het met Hamas geaffilieerde ”Palestinian Information Center ” en het Shehab Nieuws Agentschap, evenals Amad (de ‘Voice of Fateh’) een site die verwant is met Dahlan. Al Jazeera meldt dat Iyad al-Qarra, de hoofdredacteur van ‘‘Palestine’, een met Hamas geaffilieerde krant, bevestigde dat de site van de krant op de Westoever  niet meer toegankelijk is. Op Facebook schreef al-Qarra dat zijn ”technische collega’s” eraan werkten om de blokkering te omzeilen, want de krant zou tienduizenden lezers hebben op de Westoever.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist