Palestijnse Autoriteit arresteert directeur van radiostation en activist die daar kritiek op leverde

Palestijnse ”veiligheidstroepen” hebben maandag de mensrechtenactivist ‘Issa Amro uit Hebron gearresteerd wegens een post op Facebook, waarin hij de Palestijnse regering had bekritiseerd wegens een eerdere arrestatie die dezelfde troepen zondag hadden verricht.
De eerdere arrestatie betrof Ayman Qawasme, eveneens uit Hebron, de directeur van het Hurriya medianetwerk, dat donderdag door Israelische troepen werd doorzocht en vervolgens voor zes maanden werd gesloten. Het Hurriya media netwerk is de beheerder van radio Manbar al Hurriya en Nawras televisie. Qawasmeh leverde bij die sluiting door de Israeli’s, die dat nu al voor de vierde keer deden, scherpe kritiek op onder meer president Abbas, premier Hamdallah en de gouverneur van Hebron. Omdat zij het station niet hadden kunnen beschermen riep hij hen op af te treden. Drie dagen later, op zondag,  pakte de politie van de Palestijnse Autoriteit hem op.
‘Issa Amro, de oprichter en leider van ”Jeugd tegen de Nederzettingen” in Hebron en een vroegere medewerker van de mensenrechtenbeweging B’tselem, leverde op zijn Facebook zondagavond stevige kritiek op deze arrestatie en op het onderdrukken van de vrije meningsuiting door de PA. Maandag midden op de dag stonden de troepen van de Palestijnse Autoriteit voor zijn deur en werd ook hij gearresteerd.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist