Palestijnse arrestanten na recente Israelische razzia’s boven de 500, 23 zijn parlementsleden

Uit nieuwe cijfers die de Club van Palestijnse Gevangenen maandag laat bekend heeft gemaakt, blijkt dat de hoeveelheid Palestijnen die tijdens de acties volgend op de verdwijning van drie tiener-kolonisten door Israel zijn gearresteerd, de 500 ruim is gepasseerd. Volgens de Gevangenenclub staat het totaal nu op 529 — 179 uit het distrcit Hebron, 87 uit de regio Nablus, 75 uit Bethlehem, 52 uit Jenin, 49 uit Ramallah, 36 uit Oost-Jeruzalem, 23 uit Tulkarem, 13 uit Qalqiliya, zeven uit Tubas, zeven uit Salfit, en één uit Jericho.

Ook zitten er nu 23 Palestijnse parlementariërs in het gevang in Israel, 11 van hen waren al opgepakt voordat de jongste Israelische arrestatiecampagne begon.De arrestatiegolf lijkt nu tot staan gekomen. Het wachten is nu op wat Israel met de gevangenen gaat doen. Uit bronnen rond de militaire rechtbank in Ofra valt te vernemen dat rond de helft van deze arrestanten ”administratieve hechtenis” boven het hoofd hangt. Ook is nog niet uitgesloten dat een aantal wordt verbannen.
Drieënzestig Palestijnse gevangenen in Israelische gevangenissen die sinds 24 april een hongerstaking hielden tegen het instituut van de ”administratieve hechtenis”, hebben hun hongerstaking opgegeven na het bereiken van een overeenkomst met Israel.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist