Palestijns kabinet komt voor het eerst in drie jaar bijeen in Gaza

De Palestijnse ”Nationale Consensus” regering is dinsdag voor het eerst in drie jaar bijeengekomen in Gaza, een dag nadat functionarissen van de PA in Gaza waren aangekomen voor een door Egypte geregelde verzoeningsbijeenkomst met Hamas. Deze Consensus regering was in 2014, na de laatste Israelische aanval op Gaza, gevormd, onder meer met de bedoeling verkiezingen voor een nieuwe president en een nieuw parlement te organiseren, maar was nooit eerder bijeen geweest. In plaats daarvan ging Hamas door met regeren via haar waarnemende regering en bleef de PA regering in Ramallah, terwijl beide partijen elkaar daarvan de schuld gaven.
De Palestijnse premier Rami Hamdallah zei aan het begin van de meeting dat de regering de verantwoordelijkheid zal overnemen voor alle sectoren van bedrijvigheid in Gaza, in samenspraak met alle Palestijnse fracties.
Alle zaken, waaronder ook de zaak van de overheidsambtenaren (Hamas heeft in de loop der tijd een groot aantal eigen ambtenaren in dienst genomen naast de, niet werkende maar wel doorbetaalde, ambtenaren van de PA), zullen binnen de beschikbare middelen worden geregeld in overeenstemming met de afspraken van het Akkoord van Cairo van 2014, zei hij, volgens het Palestijnse persbureau Wafa.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist