Palestijns Israelische parlementariër in hechtenis wegens verdenking smokkel van telefoons

Israel heeft een nieuw schandaal bij aangaande een lid van de Knesset voor de (Arabische) Gemeenschappelijke Lijst. Een rechter in Rishon leZion heeft vrijdagmorgen het voorarrest van dr Basil Ghattas van de Tagammu partij (Balad in het Ivriet), een van de partijen die in de Gemeenschappelijke Lijst samenwerkt, verlegd tot dinsdag aanstaande. Volgens rechter Mizrahi waren er ”redenen om aan te nemen dat het vrijlaten van de verdachte schadelijk zou kunnen zijn voor de publieke veiligheid”.
Ghattas werd donderdag gearresteerd, nadar hij afstand had gedaan van zijn parlementaire immuniteit. Korte tijd later stemde het parlement ook nog eens over het opheffen van zijn immuniteit. Ghattas zou telefoons en simkaarten hebben gesmokkeld naar de Ketziot gevangenis in de Naqab (Negev) waar hij zondag een bezoek bracht aan de gevangenen Walid Daqa en Basil Bazra. De een heeft levenslang wegens deelname aan de ontvoering en het doden van een soldaat, de ander zit 15 jaar.

Volgens de politie leverde Ghattas de telefoons in een pakket. Ghattas zegt dat hij het pakket van een derde had gekregen, en dat hem was gezegd dat er boeken inzaten. De politie beweert dat hij niet meewerkt aan het verhoor, omdat hij niet wil zeggen wie de derde man was en weigert als verklikker op te treden. Zijn advocaat zei dat dit onzin was, omdat de politie weet wie de derde man is.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist