Palestijns dagje: Inbreker doodgeschoten, jongetje verliest oog, auto beschoten, huis in opbouw gesloopt

De Israelische politie heeft dinsdagmorgen bij het Shu’afat kamp in Jeruzalem het vuur geopend op een auto omdat hij gevaarlijk reed. De auto werd doorzeefd, Merkwaardig genoeg stapte de bestuurder er ongedeerd uit. Hij werd gearresteerd.
Bij hetzelfde kamp werd verleden jaar september op dezelfde manier de 27 jarige Mustafa Nimr gedood, die met lekkernijen en babykleertjes op weg was naar huis. Zijn neef werd later aangeklaagd voor ”dood door schuld”, omdat hij gevaarlijk zou hebben gereden. De moeder van Mustafa werd in maart van dit jaar doodgeschoten bij een checkpoint in Jeruzalem, omdat ze een schaartje omhoog hield en de agenten voor moordenaars uitschold. De mensenrechtenorganisatie B’tselem noemde de dood van moeder en zoon beide ”ongerechtvaardigd”.  
In de nacht maand maandag op dinsdag schoot een inwoner van Beit Yitzhak bij Netanya een Palestijnse inbreker dood in zijn huis.

Via:: Abu Pessoptimist, alwaar verder te lezen

De gemeente Jeruzalem heeft dinsdagmorgen zonder aankondiging vooraf een gebouw van vier verdiepingen gesloopt in de wijk Issawiya. Het gebouw dat vrijwel gereed was, bestond uit zes appartementen en had ruimte voor winkels op de onderste verdieping.
Eigenaresse Hanan Mahmoud was verbaasd over de sloop. Zij had deze dinsdagmorgen een afspraak met de autoriteiten om te praten over de slooporder die ze had ontvangen. Niettemin kwamen om vier uur ’s morgen vier bulldozers die het gebouw tot de grond toe afbraken.
Muhammed al Hummus van het Follow up comité van Issawiya zei dat de familie Mahmoud meerdere jaren lang geprobeerd had een vergunning te krijgen, voordat de bouw afgelopen december begon. ”Maar de gemeente jaagt onze inwoners liever weg door hun huizen af te breken.” aldus al Hummus.

(Bron: Abu Pessoptimist)