Palestijnen zeer geïrriteerd na ”vredesmissie” Kushner en Greenblatt

Misschien was het geen goed idee van de speciale afgezanten van president Trump die het ”vredesproces in het Midden Oosten” weer op gang moeten brengen om hun missie in Israel te beginnen met een condoleancebezoek aan de familie van de Israëlische politieagente die onlangs werd gedood bij een aanslag waarbij ook drie Palestijnen werden doodgeschoten.

Zowel Jason Greenblatt als een dag later Jared Kushner en de Amerikaanse ambassadeur Friedman brachten zo’n bezoek en betuigden hun medeleven uit naam van de president van de VS en het Amerikaanse volk. Zoiets geeft een idee van partijdigheid. Vooral als je dan ook het woord ”terrorisme” in de mond neemt. Aanvallen op gewapende bezetters zijn namelijk niet illegaal volgens het internationale recht. En families van Palestijnen die ”per ongeluk” zijn doodgeschoten of anderszins gedood krijgen nooit zo’n bezoek.Hoe dan ook, Kushner en Greenblatt het hebben het verknald.

Een verslag in de krant al Hayat citeerde een ”hoge Palestijn” die bij het gesprek met Abbas was geweest.Hij zei dat de Palestijnen zeer slecht te spreken waren over het feit dat de Amerikanen protesteerden tegen het feit dat president Abbas de aanslag in Jeruzalem niet had veroordeeld.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist