Palestijnen beëindigen hongerstaking na 40 dagen

Enkele honderden Palestijnse hongerstakers in Israelische gevangenissen hebben zaterdag na 40 dagen hun hongerstaking eraan  gegeven. Volgens Issa Qaraqe, het hoofd van de Organisatie voor de Gevangenen van de PLO,  en het hoofd van de  Palestijnse Vereniging van Gevangenen, Qaddura Fares, gebeurde dat na 20 uur onderhandelingen in Ashkelon tussen Marwan Barghouthi, de man die tot de staking had opgeroepen en de Israelische Gevangenis Autoriteit (IPS). 
Volgens een woordvoerder van de IPS ging het over een overeenkomst tussen de staat Israel en het Internationale Comité van het Rode Kruis. Barghouthi werd niet genoemd. Bij de overeenkomst werd de stakers een tweede bezoek van familie per maand toegezegd. Dat aantal was verleden jaar door de IPS teruggebracht naar één bezoek per maand.
 Volgens de woordvoerder deden op het moment dat de staking werd afgeblazen nog 834 gevangenen vanaf het begin op 17 april mee. Achttien gevangenen die in ziekenhuizen terecht zijn gekomen, zullen naar de gevangenis worden teruggestuurd als hun conditie is verbeterd, aldus de woordvoerder.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist