Ouderschapsverlof, jaja, en de minima?

Advertentie? Wat krijgen w… Een Advertentie van de FNV voor info over het ouderschapsverlof? Op Google? Betaalt de FNV mee aan Google? Net zoiets als de oude bordeeladvertenties in de Telegraaf. Raam open – frisse lucht, snel! Veel!

De wet betaald ouderschapsverlof, 9 weken voor zowel de hele m/v, is nu echt in werking treden. Je moet dat even overleggen met je baas, maar dan krijg je 70% van je loon doorbetaald – m of v…. Joep…. maar wacht even.

Dat is leuk als je 5 mille per maand, verdient, dat wordt dan € 3.500. Maar als je het minimumloon van € 1725 vangt, is dat opeens maar € 1200 – als je fulltime werkt… Maar als je parttijmt – voel u ‘m, voel u ‘m? Voor de parttimers, de minima, de alleenstaande moeders – is dit geen optie. Bij de overheid krijg je trouwens 100% doorbetaald. Hee, Rutto-de-grutto, tof hoor!  Zo’n peer ben je!

Ja, nou kijk je verbaasd, Tuur Elzinga. Maar het is toch echt jouw FNV met z’n bijna 1 miljoen leden die het flexen compleet met nul-uren-contracten liet en laat gedijen. (En ik was er nota bene bij toen in Woerden de FNV werd opgericht…)

En met nul-uren krijg je gegarandeerd nul dagen ouderschapsverlof. Als je zogenaamde werkgever (‘payroller’ oftewel loonrover) daar überhaupt ooit van heeft gehoord – of van wil horen. Voor de jongens op de achterste rij: vandaag gaat de nieuwe wet in.

PS1: Ik ben nog steeds behoorlijk kwaad over de idiote steun van de FNV voor de nieuwe, kabbalistisch mystieke pensioenwet. Het Alg Burg Pensioenfonds heeft de afgelopen jaren behoorlijk gerommeld. dat lijkt er geen haar beter op te worden. Net als de FNV. Dank aan omroep Max voor de serie Zwarte Zwanen van Cees Grimbergen.

PS2: Kloosters in Nederland hebben voor het merendeel Joodse en andere onderduikers gehad of geholpen, of aan het verzet meegedaan. Dat was trouwens ook zo bij veel kloosters in Polen, nazi-Duitsland en in Italië. Die geschiedenis ontbreekt vrijwel volledig in De Jongs standaardwerk ‘Het Koninkrijk der NL in de WO-II’. Wie wil?