“Oprotten!”

Imam Adel Al Kalbani, de eerste zwarte Imam van Saudi Arabië, komt niet meer naar Nederland. Zijn komst was omstreden omdat hij in een BBC interview gezegd zou hebben dat Christenen uit het Arabische schiereiland verdreven zouden moeten worden, aldus onze objectieve en goed geinformeerde journalisten en opiniemakers.

Ik heb het interview gezien. Dat heeft hij niet gezegd.

Kalbani heeft de profeet Mohammed geciteerd en daarna gezegd dat christenen gewoon kunnen blijven als hun verblijf essentieel is. Zeg maar Australian-style immigratiepolitiek. Als je er iets te zoeken hebt, ben je welkom. Als christen ben je te gast, zo zei hij. Verder wijst hij later in het interview zelfmoordaanslagen af om religieuze redenen, ongeacht politieke motieven.

Ik ben geen fan van Saudi-Arabië en ik deel de opvattingen van Kalbani niet, maar ik vind het geen haatzaaien. Ik ken Joodse organisaties die warme banden met Saudi-Arabië onderhouden. En dat ADL is ook de Joodse organisatie die helemaal niets van Wilders en zijn “vrijheid” moet hebben. Je moet het even op je laten inwerken.

Want over welke vrijheid en over welk haatzaaien hebben we het eigenlijk? Neem bijvoorbeeld Ahmed Aboutaleb die vindt dat jihadisten moeten oprotten, daarbij vergetend dat het n.b. ook zíjn partij was die in lijn met de VS neocondoctrine lange tijd campagne voerde tegen Assad, en jonge moslims daarmee het idee gaf dat het prima was om naar Syrië af te reizen. Om dan een jaar langer campagne te gaan voeren tégen diezelfde jonge moslims toen het neoconproject “ISIS” uit de hand liep. Een mooi voorbeeld van de nep-linkse dubbele moraal die net als elke politieke stroming hier in Nederland slechts één belang dient: mensen tegen elkaar ophitsen, mensen misleiden en voorliegen, mensen vernederen en mensen fiscaal kaalplukken ten behoeve van de inmiddels welbekende agenda van miljardenwinsten boeken over de lijken van miljoenen. Dát is je vrijheid na 70 jaar bevrijding en als je nog meer van die zelfde vrijheid wil: Gewoon blijven geloven in de pseudodemocratische hypocrisie terwijl je steeds verder richting het totalitaire slachthuis wordt geleid.

Nederland heeft inderdaad geen bezoek van zogenaamde ‘haatimams’ nodig. We hebben hier onze eigen schoften.