Oproep tot journalisten voor solidariteit met Israëlische collega

Israëlisch journalist David Sheen ligt onder vuur door een aanklacht van een topgeneraal. Veel journalisten(en hun organisaties) hebben al hun solidariteit betuigd. Hieronder volgt de vertaling van de oproep van journalisten aan collega’s om zich solidair te verklaren met David Sheen op de website Press Solidarity

Een verontrustende ontwikkeling in Israel is dat ook kritische stemmen vanuit de joodse gemeenschap steeds vaker de mond wordt gesnoerd. Bij wetenschappers was dat al langer gaande. Maar de culturele en journalistieke wereld komt nu in toenemende mate ook aan de beurt. De gerespecteerde journalist David Sheen ligt onder vuur. Veel journalisten(organisaties) hebben al hun solidariteit met Sheen betuigd. Hieronder volgt de vertaling van de oproep van journalisten aan collega’s om zich solidair te verklaren met David Sheen op de website Press Solidarity.

Wij zijn journalisten die onze bezorgdheid uitspreken over de aanklacht wegens smaad tegen onze collega David Sheen. Hij is gedagvaard door Israel Ziv, een vooraanstaande Israelische generaal.

Sheen is een gerespecteerde verslaggever en nieuwsanalist, iemand met een diepgaande kennis over de Israëlische maatschappij, die regelmatig onderzoek doet naar thema’s op gebied van racisme en mensenrechtenschendingen. De afgelopen jaren hebben diverse onderzoeken door de Israelische media generaal Ziv gelinkt aan een aantal van ’s werelds smerigste regimes.

De aanleiding voor Sheen’s berichten over Ziv was een onderzoek eind 2016 door de Israëlische tv-zender Channel 2 (Ch2), die transcripties openbaar maakte van gesprekken tussen Ziv en zijn zakenpartners waarin zij bespraken hoe de reputatie van Salva Kiir Mayardit, president van Zuid-Soedan, kon worden gerehabiliteerd.
….

De reportage van David Sheen waarvoor generaal Ziv hem aanklaagt (12′):

Journalisten worden hierbij uitgenodigd om deze oproep tot solidariteit te ondertekenen via deze link.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be