Oprichter Pegida op Tenerife tot ‘ongewenst persoon’ verklaard

Lutz Bachmann, de oprichter van de fascistische knokploeg Pegida, is op Tenerife door het parlement tot ‘ongewenst persoon’ verklaard. Bachmann verhuisde twee maanden geleden naar Tenerife, naar eigen zeggen omdat hij in zijn woonplaats Dresden bedreigd werd en zijn vrouw niet langer tegen de druk bestand was. Enkele voormalige medestanders spraken echter het vermoeden uit dat de grond in Duitsland Bachmann wat te heet onder de voeten werd. Er lopen enkele juridische procedures tegen de nazileider en Bachmann zou om zijn advocaten te betalen wat ál te vrij in de kas van Pegida hebben gegraaid.nopeg

De linkse partij Podemos zag de komst van een beruchte neonazi met lede ogen aan en beijverde zich om Bachmann door het parlement tot persona non grata verklaard te krijgen. Praktische consequenties heeft de verklaring niet, het parlement kan Bachmann niet dwingen het eiland te verlaten. Volgens de woordvoerder van Podemos, Fernando Sabaté, moet de verklaring gezien worden als “een vorm van vaccinatie” tegen “het virus” Bachmann.

De verklaring wordt door alle partijen in het regionale parlement gesteund. De vice-voorzitter van de conservatieve Coalición Canaria noemde de aanwezigheid van Bachmann “treurig” en “angstaanjagend”.

Bron: Sächsische Zeitung