Opnieuw woning Friese PVV’er beklad

De woning van Max Aardema, de Friese PVV-lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen, is vrijdagavond beklad. Op een muur stonden de teksten ‘Stap op fascist’ en ‘PVV weg ermee’.

De kliederpartij is nog niet opgeëist, maar ik gok op het mysterieuze L.A.F. dat eerder deze week in een warrige verklaring vol stijl- en taalfouten het bekladden van de woning van de Friese PVV-kandidaat Harrie Graansma opeiste.

De actie tegen Graansma had als voorspelbaar resultaat dat iedereen zich solidair verklaarde met de bedreigde PVV’er. Groen Links voelde zich zelfs geroepen Graansma te troosten met het aanbieden van een bloemetje.

Het zal wel aan dovemansoren gericht zijn, maar we zeggen het toch nog maar eens: dergelijke acties zijn volstrekt contraproductief. Ze leveren geen enkel resultaat op, maken het slachtoffer tot een martelaar en zorgen er waarschijnlijk juist voor dat méér mensen hun stem op de PVV uitbrengen – of in elk geval dat de sympathie voor die partij toeneemt. De daders zijn de enigen die hier een warm gevoel bij krijgen, voor de rest niemand. Dat is geen antifascisme: dat is publieke masturbatie. Pak de volgende keer een stoel, ga zitten en denk eens tien seconden na voordat je er weer bij nacht en ontij op uittrekt om een martelaar te creëren.

Bron: Leeuwarder Courant