Opnieuw knokpartij tijdens verkiezingsbijeenkomst Trump

Een verkiezingsbijeenkomst van Donald Trump in San José, Californië is gisteren flink uit de klauw gelopen. Een van origine vreedzaam protest ontaardde in een massale knokpartij toen aanhangers van Trump de bijeenkomst verlieten. Op video’s valt te zien hoe aanhangers van Trump belaagd worden door betogers. Op één van de video’s wordt een vrouw omsingeld en vervolgens bekogeld met flessen en eieren. Op een andere video is een bloedende  Trumpfan te zien. De politie keek eerst vanaf een afstandje toe, maar greep later in en verrichte diverse arrestaties.

Zowel Clinton als Sanders veroordeelden het geweld onmiddellijk. Een woordvoerder van Sanders schreef: “We kunnen Trump’s gewelddadige retoriek niet met geweld stoppen – alleen een vreedzaam protest bij de stembus kan dat doen”. 

Terecht natuurlijk: wij koesteren geen greintje sympathie voor Trump, maar het in elkaar meppen van de aanhang van The Donald lijkt ons moreel verwerpelijk en politiek contraproductief.

Zinniger is het initiatief van supergroep Prophets of Rage die heeft aangekondigd de Republikeinse conventie in juli “over te zullen nemen” (*kuch*). Prophets of Rage, met als leden o.a. Tom Morello (ex-Rage Against The Machine) en Chuck D. (Public Enemy), heeft volgens Morello nog niet besloten of ze ook acte de présence zal geven tijdens de Democratische conventie. Mocht Hillary de Democratische kandidate worden, dan heeft de groep onze zegen ook die conventie “over te nemen”.

Het onderstaande verdient dus volgens ons geen navolging:

https://www.youtube.com/watch?v=uyKqNCMYMxk