Openbaar Ministerie heeft weer ca. twee jaar nodig voor zaak Mitch Henriquez

Het Openbaar Ministerie heeft weer iets gevonden waar het even twee jaar over na moet gaan denken. Vijf agenten gaan bovenop iemand zitten, die even later dood blijkt te zijn. Onderzoek – zo heet dat, de volgende waarnemingen doet een niet ernstig visueel gehandicapt persoon grotendeels in 5 seconden, maar justitie heeft daar een half jaar voor nodig gehad – toont dat de man een gebroken strottehoofd had, onder de blauwe plekken zat, onder andere op zijn geslachtsdelen, en twee gebroken ribben had. Ok, dat laatste kan ook door reanimatiepogingen komen die wel eens nodig zijn nadat de politie in Den Haag een gekleurde man probeert te arresteren, laten we daar dus niet flauw over doen, nietwaar?

Maar oh oh oh wat kan hier nu toch in GODSNAAM gebeurd zijn?

Als het normale verdachten betreft gaan ze gewoon voorlopig de cel in en worden ze voor de rechtbank verhoord, maar in dit geval, net zoals in het geval Wilders (kortom, als het iemand van hun eigen kliek betreft), mogen de advocaten eerst zeshonderd verzoeken tot onderzoek en het horen van 3500 getuigen indienen.

Kortom, over twee jaar horen we hier misschien nog wel eens iets van, waarschijnlijk dat enig opzet bij het ombrengen van Mitch Henriquez niet aangetoond kon worden, hoogstens een héél klein beetje, ietsiepietsie onhandigheid, net zoals bij die andere agent in Den Haag die gewoon maar eens even iemand op een station doodschoot.